Edremit Karadut Suyu

Şeker ilavesiz doğal karadut suyu. İlkbaharın vazgeçilmez meyvesidir. İlkbahar aylarında çiçeklenen karadut yaz boyunca meyve verir. Vahşi bitkilerle ve kıraç alanlarda yetişir. Karadut kırılgan ve hassas bir yapıya sahip olduğu için itinayla tüketilmesi gerekir.

Karadut Suyu ; Karadut ülkemizin hemen hemen her yerinde yetişen bir meyvedir. Başta Balıkesir olmak üzere tüm Marmara bölgesinde yoğun olarak yetişir. Ege, İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde yetişir. İlkbaharın vazgeçilmez meyvesidir. İlkbahar aylarında çiçeklenen karadut yaz boyunca meyve verir. Vahşi bitkilerle ve kıraç alanlarda yetişir. Karadut kırılgan ve hassas bir yapıya sahip olduğu için itinayla tüketilmesi gerekir.

Karadut suyu satışı içinde artış görülmektedir. Ayrıca dayanıklılık süresi azdır. Karadutun gövdesi 10 15 cm çapında kalın bir ağaçtır. Organik tek meyvedir. Nedeni ise ağacında zararlı böceklerin bulunmaması yani böceklenmiyor olan tek yiyecek olmasıdır. Eskiden her evde bulundurulan karadut suları simdi ise günümüzde şifa unsurlarını bilen aileler tarafından tüketiliyor. Tazeyken de yenilebilir veya su halinde de yapılır. Karadut şifalı bir meyvedir.

Karadut Suyu

Edremit karadut suyu

Karadut suyunun faydalarını saymakla bitiremeyiz.  İnsan vücudu için birçok faydası var. Ne şekilde tüketilirse tüketilsin müthiş bir kan yapıcı özelliğine sahiptir. Aynı zamanda enerji deposudur. Karadut suyu diş eti iltihaplanmalarına birebirdir. Ağız ve boğaz enfeksiyonlarına tedavi edilir. Çok güçlü antioksidan özelliği içerdiği için oldukça sağlıklıdır. Bu antioksidanlar bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Bundan dolayı da karadut suyu satışı artış gösteriyor.

Ayrıca kalbi koruyucu yaşlanmayı geciktirici etkisi var. Karadut halsizlik, yorgunluk durumunda çok faydalı ve uykusuzluğa da çare oluyor. Dinç ve dirençli bir vücudumuz oluyor. Özellikle kış aylarında grip, nezle, bronşit gibi birçok hastalığa faydalı oluyor. Karadut kan basıncını düşürüyor ve sindirim sistemindeki rahatsızlıkları yok ediyor. Saçların ve diş etlerinin güçlenmesi için bol bol karadut suyu tüketin. Sac ve diş dostudur. Karadut suyunun zararları yok denecek kadar bir iki tanedir.

İlginizi Çekebilir  Toptan Karadut suyu satışlarımız devam etmektedir.

Ham yenildiği zaman kabızlık sorunu olur ve olgunlaşmış halde aşırı yenildiği zaman da ishale yol acar. İnselin yani şeker hastalarının da dikkat etmesi gerekir. Karadut suyu şu anki günümüzde çoğu insanların geçim kaynağı ekmek oldu oldu. Eskiden az olduğu için şuan ciddi şekilde karadut suyu satışı yapılıyor, tadı çok güzel ve birçok hastalığa şifa. O yüzden günümüzde satış rekoru kırıyor olarak görülmektedir. Herkesin sağlığı açısından mutlaka ve mutlaka içmesi ve içirilmesi gerekir.

Özel olarak tamamen doğal yapılan karadut suyunun bazı faydaları;

Karadut meyvesi çok güçlü bir antioksidandır.Kalbi koruyucu,yaşlanmayı geciktirici,bağışıklık sistemini güçlendirici,kalbi koruyucu,halsizliğe,aşırı yorgunluğa,ağız ve boğaz enfeksiyonlarında,kanı temizlemede,sindirim sistemine,kan basıncını dengelemede,saçların ve dişlerin güçlenmesinde,gastrit ve hepatit tedavisinde,mide salgısının dengelenmesinde,uykusuzluk sorununda faydalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir